Laga din cykel i Danderyd

27 april 2023 Julia Zsiga

Att ha en cykel som fungerar som den ska är viktigt för både transport och motion. Men ibland kan en cykel behöva lagas eller underhållas för att fortsätta fungera optimalt. Om du bor i Danderyd och behöver laga din cykel finns det flera alternativ att välja mellan.

Cykelverkstäder i Danderyd

Det finns flera cykelverkstäder i Danderyd där du kan få din cykel lagad eller servad. En av dessa verkstäder är Danderyds Cykel & Sport. Här kan du få hjälp med allt från punkteringar till byte av kedjor och däck. De erbjuder också cykeluthyrning för den som behöver en cykel under tiden som sin egen lagas.

En annan cykelverkstad i Danderyd är Bike & Outdoor AB. Här kan du få hjälp med allt från enklare reparationer till mer avancerade problem med din cykel. De säljer också cyklar och cykeltillbehör om du är i behov av en ny cykel eller utrustning.

Gör det själv

Om du är händig och vill försöka laga din cykel själv kan du besöka en cykelverkstad som säljer reservdelar. En sådan verkstad är Danderyds Cykelverkstad. Här kan du hitta allt från däck till kedjor och växlar. De erbjuder också verktyg och utrustning för den som vill göra reparationerna själv.

Det är dock viktigt att komma ihåg att vissa reparationer kan vara komplicerade och kräva speciella verktyg och kunskaper. Om du är osäker på hur du ska laga din cykel bör du alltid söka hjälp av en professionell cykelmekaniker.

cykelverkstad danderyd

Förebyggande underhåll

Att förebygga skador på din cykel är alltid bättre än att behöva laga den efter att något har gått sönder. Ett enkelt sätt att förebygga skador är att regelbundet rengöra och smörja cykeln. Detta kan du enkelt göra själv med hjälp av en trasa och lite cykelolja.

Du bör också regelbundet kontrollera lufttrycket i däcken och se till att de är tillräckligt pumpade. Om däcken är för mjuka kan det öka risken för punkteringar och skador på fälgen. Ett annat tips är att regelbundet kontrollera att skruvar och muttrar sitter ordentligt åtdragna.

Fler nyheter